Начало
Безиглена мезотерапия или край на целулита

Мезотерапията е създадена преди 50 г. от френския лекар Мишел Пистор за лечение на ревматологични и кожни проблеми. През последните години тя намери своето място в света на естетичните процедури като алтернатива на липосукцията и антицелулитно лечение.

Мезотерапията представлява инжектиране посредством специален пистолет на актвно действащи вещества в мезодермата (средния слой на кожата), които разграждат целулита и подобряват лимфната и венозна циркулация. Предимствата на мезотерапията са че тя осигурява проникване на активните съставки в дълбочина в кожата, до където антицелулитните кремове не могат да достигнат. Недостатъците са болките от инжекционното приложение на активните субстанции и възстановителния период свързан с отоци и хематоми.

При безиглената мезотерапия този проблем е преодолян като активните субстанции се вкарват в кожата чрез ултразвук напълно безвредно и безболезнено. Ултразвукът е отдавна използван във физиотерапията заради способността му да прониква в дълбочина в тъканите като в същото време улеснява и навлизането на различни лекарствени субстанции в дълбочина в кожата. Съвременните ултразвукови апарати разработени специално за корпомоделиране (оформяне на тялото) са с такава честота, при която ултразвуковите вълни достигат до подкожните мазнини и разрушават мастната капка в мастната клетка - процес известен като липолиза. Комбинираното приложение на ултразвукова процедура и мезотерапевтичен коктейл води до премахване на целулита.

Целулитът е проблем, засягащ 90 % от жените. Обикновено се появява във възрастта между 25 и 35 г. и се увеличава с времето. За това колкото по-рано се започне лечението толкова по-добри са резултатите.

Стадии 0: не се вижда целулит дори при прищипване на кожата.
Стадий 1: не се вижда целулит в право и легнало положение, но при прищипване се вижда портокалова кожа.
Стадий 2: Видим целулит в право положение, но не и в легнало.
Стадий 3: Видим целулит и в право, и в легнало положение - т.н. терминален целулит, който е най-труден за лечение.

д-р Мария Николова
Специализиран център за отслабване "Ралис"
953 30 08, 0888 405 375

© Rallis 2007 Дизайн: Алина Дизайн Студио