Начало
Инфрачервена кабина

Инфрачервеното излъчване или инфрачервената светлина е електромагнитно излъчване с дължина на вълната от 770 nm до 1 mm, тоест, по-голяма от тази на видимата светлина и по-малка от тази на микровълновото излъчване. Инфрачервеният спектър се дели на три области: IR A , или къси вълни; IR B , или средни вълни, и IR C , дълги вълни. Често инфрачервените лъчи се наричат още топлинни лъчи, поради силно изразения си топлинен ефект, на който се дължат полезните им свойства.
Инфрачервените топлинни кабини на Health Company излъчват инфрачервена топлина от дълговълновия диапазон, която съвпада с тази на генерираната от човешкото тяло топлина - т.е. тя е ефективна и безопасна. Прониквайки в тялото на дълбочина до 4 мм, инфрачервените вълни нагряват мускулите и тъканите. Усещането е подобно на това, когато сме седнали в тиха вечер на залез слънце и то приятно ни затопля. В началото на сеанса топлинното въздействие засилва кръвообращението, а малко след това започва обилно изпотяване (температурата в кабината е не повече от 60 градуса). С потта от организма се извеждат шлаките и токсините, солите на тежките метали, мастните киселини и излишния холестерин. Извършва се прочистване на организма. Интензивното изпотяване изгаря калории. В тялото активно циркулира обогатена с кислород кръв, което се отразява благоприятно на имунната система, подпомага възстановяването на естествения баланс в организма, което прави кожата красива и нежна. Редовното използване на инфрачервената топлинна кабина влияе положително и при ревматичен артрит и кожни заболявания, като псориазис, екзема, акне. Резултатът се дължи на обилното потене, което изхвърля токсините от най-дълбоките слоеве на кожата. Редовното ежедневно прилагане при сравнително ниски температури (40-60°С) балансира изпотяването наред с всички други благоприятни въздействия на инфрачервената топлинна Кабина.
Сеансите в инфрачервената кабина влияят върху човешкия организъм в две основни направления:

Лечебно действие:

Процедурите с дълбоко инфрачервено нагряване помагат при:
  • високо кръвно налягане, хипотония - подобряват кръвообращението и го стабилизират;
  • болки в гърба, хронични болки в мускулите, шипове;
  • бронхити, тонзилити, астма;
  • простудни заболявания, отслабване и изтощение на организма ;
  • възпаление на уши, гърло, нос,
  • артрит, радикулит, ревматизъм, дископатии, шипове;
  • облекчават работата на бъбреците;
  • стрес;
  • намаляват целулита (инфрачервената кабина е важно допълнение към всяка антицелулитна програма)

Козметично действие:

Активизирането на кръвообръщението подобрява състоянието на кожата. Премахват се мъртвите клетки, в резултат на обилното потоотделяне се отварят и изчистват порите, кожата става гладка и еластична, с красива равномерна руменина. При редовно ползване на кабината се лекуват кожни заболявания като акне, черни точки, пърхут и др. Лекуват се екземи и се намалява псориазиса. Подобрява се цвета на лицето, разглаждат се бръчките, кожата изглежда по-млада. Белезите по кожата, даже колоидните се намаляват, а в редица случаи се заличават. Намаляват се неприятните миризми, отделяни от кожата.

Инфачервената кабина и наднорменото тегло:

Редовното използване на инфрачервената кабина дава отлични резултати при проблеми с наднорменото тегло. Самият процес на потоотделяне изгаря голямо количество енергия. По изследвания, 30 минутен сеанс позволява да бъдат изгорени от 900 до 2400 калории, което се съпоставя с 10-15 километров крос. Редовното използване на кабината регулира телесното тегло.

Инфрачервената кабина и масажа:

Директното загряване на мускулите и тъканите в инфрачервената кабина е отлична подготовка за последващи масажи. Премахва се необходимостта от отпускащ и загряващ масаж, от използване на загряващи масажни масла. След сеанс в инфрачервена кабина ефективността на масажите е особено висока.

Инфачервената кабина и възрастта:

Мекият климат в кабината и приятната топлина позволяват използването й ежедневно от възрастни хора и деца, както и от хора със сърдечносъдови заболявания.
© Rallis 2007 Дизайн: Алина Дизайн Студио